Welk vlees zit er in een pakket?
Ons vlees is ontzettend mals en smaakvol en is afkomstig van onze Twickel black angus koeien van het landgoed. Dus u weet wat u eet! De pakketten hebben de volgende gevarieerde samenstelling: entrecote, riblap, runderrollade, haché vlees, rundergehakt, hamburgers, rundervinken, runderlappen, schenkels, biefstuk en ribe eye.
Hoe wordt het vlees verpakt?
Ons vlees wordt voor u gevacumeerd verpakt en meteen vers ingevroren. Op deze manier blijft het vlees het mooist, want er kan geen lucht bij. U kunt bij de bestelling aangeven hoe u de porties wilt hebben (voor 2 personen, 3 personen, etc).
Wat staat er op het etiket?
Op het etiket vermelden we de inhoud en de verpakkingsdatum.
Hoeveel past er in een lade van een vriezer?
In een gemiddelde vrieslade past ongeveer 10 kg vlees.
Hoe lang is het vlees houdbaar in de diepvries?
Afhankelijk van de capaciteit van uw vriezer kan het vlees van 6 maanden tot 1 jaar bewaard worden.
Hoe wordt het vlees bezorgd?
Het vlees wordt door ons, of door onze vervoerder Chill Bill, diepgevroren bij u thuis bezorgd.
Wat kost bezorgen?
Zoals dat zo mooi heet, praten we hier over ‘geconditionerd vervoer’, dat wil zeggen gekoeld of diepgevroren. Dat type vervoer is duurder dan gewoon een pakketje versturen. Wij vragen een bijdrage van € 9,95 in deze bezorgkosten.
Wanneer wordt het bezorgd?
Wij bezorgen 1 maal per week, op vrijdag. Wanneer u de bestelling voor woensdag 14.00 uur door geeft, bezorgen we in dezelfde week op vrijdag. U wordt per mail geïnformeerd over het tijdsblok wanneer de bezorging plaats vindt.
Waar kan er worden bezorgd?
We kunnen de vleespakketten bezorgen op elk adres in Nederland, met uitzondering van de Waddeneilanden.
Wat als ik onverwacht toch niet thuis ben?
Het kan gebeuren dat u op het allerlaatste moment toch niet thuis kunt zijn, op het moment van de gecommuniceerde bezorgtijd. Wij verzoeken u dan om de buren te vragen om het pakket aan te nemen. Wanneer ook dat niet kan en de bezorger het pakket niet kan afleveren, dan zal de bezorger op een andere dag terug moeten komen. Maar dat kost vanzelfsprekend tijd en kilometers. Een extra bezorgmoment kost € 19,50. Want vanzelfsprekend kunnen etenswaren niet bij de deur worden gezet!
Kan ik het vlees ook afhalen?
Zeker! U kunt een vleespakket ook afhalen in onze boerderijwinkel ‘Erve Groot Avest’’ in Oele. Adres: Oelerschoolpad 14 in Oele bij Hengelo Ov. Onze boerderijwinkel is open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag.
Kan ik ook telefonisch bestellen?
Wilt u liever telefonisch bestellen, dan kan dat ook. U kunt dan bellen met Miranda op nummer: 06-52351803.
Is ‘Twickel Black Angus’ biologisch?
Nee, niet volgens het officiële keurmerk. Maar we volgen wel de uitgangspunten!
We gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen antibiotica. Onze koeien zijn 100% gras en graan gevoerd en krijgen geen krachtvoer. Ze grazen op kruidenrijke graslanden van landgoed Twickel. Wintervoer komt zoveel mogelijk van eigen gronden of uit de buurt. De mest uit de potstal (dus met stro) komt weer op het land. Dat zorgt voor een betere bodemstructuur. Daarmee streven we naar een 100% kringlooplandbouw.
De (jaarlijkse) kosten die gepaard gaan met het officiële skall-label biologisch zijn zo hoog, dat dit voor onze kleinschalige aanpak financieel niet haalbaar is.
Krijgen Twickel black angus koeien antibiotica?
Onze koeien krijgen géén preventieve antibiotica. Maar stel dat een koe heel ziek zou zijn, dan kan er soms een afweging worden gemaakt om wel medicijnen te geven. Maar dat zijn echt uitzonderingen en komt vrijwel niet voor.
Hoe zit het met dierenwelzijn?
Onze koeien leiden een natuurlijk leven, met veel ruimte om vrij te bewegen. Ze worden niet over grote afstanden getransporteerd en krijgen gezonde, natuurlijke voeding van eigen gronden.
Waar komen de kalfjes vandaan?
Een aantal kalfjes die op de melkveeboerderij Erve Veldman worden geboren, gaan na een half jaar naar Erve Groot Avest, ook op landgoed Twickel, in plaats van dat ze anoniem de wereldmarkt op gaan. Op Erve Groot Avest worden ze verder groot gebracht.
Blijven de kalveren bij hun moeder lopen?
Ja, de kalveren blijven ongeveer zes maanden bij hun moeders. Daarna gaan ze naar de weilanden bij Erve Groot Avest.
Wat krijgen ze te eten?
Op beide erven (Erve Veldman en Erve Groot Avest) grazen onze dieren op de kruidenrijke natuurgronden van landgoed Twickel. Ze hebben daar alle rust en ruimte. Ze worden gras en graan gevoerd en dat proef je terug in de smaak van het vlees.
Wat is kringlooplandbouw?
Wij steven naar een lokaal en gesloten systeem: kalveren komen van het landgoed, worden daar grootgebracht en alleen gevoerd met gras en granen van het landgoed. Stro en mest uit de potstal gaan weer terug naar de natuurgronden om de bodemstructuur en biodiversiteit te bevorderen. Daarmee streven we naar een zo optimaal mogelijke kringlooplandbouw.
Kun je ons bezoeken?
Erve Groot Avest heeft een boerderijwinkel waar we ons vlees rechtstreeks aan de consument verkopen. Daarnaast zijn er in de winkel een aantal andere boerderijproducten (zoals Twickel kaas) te koop. De winkel is open op dinsdag, woensdag, vrijdag en zaterdag. U bent van harte welkom!
Ook loopt er een prachtige fietsroute pal over ons erf. Voor onze boerderijwinkel in Oele staan een paar zitjes, waar u even kunt rusten, iets drinken en kunt genieten van producten uit de winkel. Adres: Oelerschoolpad 14 in Oele (bij Hengelo Ov).
Op zowel Erve Groot Avest in Oele, als ook bij Erve Veldman in Lattrop-Brecklenkamp zijn in overleg, voor groepen rondleidingen mogelijk in combinatie met een hapje en een drankje. Prijs op aanvraag.
Wat is landgoed Twickel?
Onze boerderijen zijn pachtboerderijen op landgoed Twickel. Twickel is met en oppervlakte van 7.000 hectare een van de grootste landgoederen in Nederland. De laatste eigenaresse was Marie barones van Heeckeren van Wassenaer-van Aldenburg Bentinck (1879-1975). Haar huwelijk was kinderloos gebleven en in 1953 bracht ze kasteel Twickel en landgoed onder in de door haar opgerichte ‘Stichting Twickel’. Ze wilde daarmee de toekomst van dit fraaie erfgoed veilig stellen. Doel van Stichting Twickel is het behoud van het landgoed, natuurschoon en landschappelijk karakter.